Bakan Kirişci, Osmaniye'de Tarım Sektör Temsilcileri ile bir araya geldi
OSMANİYETarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde düzenlenen Osmaniye Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısında, Tarım Sektörü Temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, siyasi parti temsilcileri ve tarım sektörü temsilcileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantıda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Sayın Bakanımızın İlimize teşrif etmesiyle taleplerimizi bizzat iletme fırsatı bulduk. Bu anlamda desteklerinden ve İlimize verdiği değerden dolayı Sayın Bakanımıza İlimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, Sayın Bakanımıza bir kez daha hoş geldiniz, şeref verdiniz diyor, saygılarımı sunuyorum."dedi.
Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci,"Bugün icra edeceğimiz sektör paydaşları toplantısı sayı olarak 31 olmuş olacak. 46 ilde 70'in üzerinde programlar gerçekleştirdik. Bugün de sizlerle beraberiz. Bizim Bakanlık olarak çok önemsediğimiz bir etkinlik bu. Çünkü biz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama acaba bunun sahadaki karşılığı nedir? Bu bizim için çok anlam ifade ediyor. Bir taraftan da bizim Bakanlığımızın hizmetlerine muhtaç olan illerimizin, ilçelerimizin, beldelerimizin, yerleşim yerlerimizin ihtiyaçlarının da değerlendirilmesi anlamında bizim için güzel bir fırsat oluyor."diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci, sözlerinin devamında, "2023'de başlayacak olan yeni bir yüzyıl var, Türkiye Yüzyılı. Biz bu Türkiye yüzyılında tarım adına hangi yaklaşımları sergileyeceğiz, orman konusunda hangi adımları atacağız, bu konularda da bir takım değerlendirmelerimizi burada yapacağız. Osmaniye için tarım kadar orman da önemli. Tarım alanlarına hatta daha fazlasına orman alanı olarak sahip olan bir ilimiz. Orman köylüsü var, orman ürünleri var, ormanla ilgili ağaçlandırma çalışmalarımız var, Doğa Koruma Milli Parklarımız var, DSİ'nin halen işletmede olan veya yapımı devam eden, yapılması konusunda irade bekleyen bütün projelerini bu çerçevede tartışmış olduk."dedi. Bakan Kirişci konuşmasına şöyle devam etti, “Altyapı adına ne yapılması gerekir diye sorsak alt yapı adına Türkiye çok ciddi mesafe kat etti. Yani bu yapılan ulaştırma adına atılan adımların, sağlık alanındaki gelişmelerin, öğrencilerimize bedava kitap dağıtımından yardımcı ders kitaplarının öğretmen sayısındaki artıştan ders sayısına kadar hülasa hayatın her alanında ciddi mesafeler kat ettik Bu mesafeler doğal olarak bizi dünyada belirli bir sıraya yükseltti. Son dönemde bir pandemi ve ardından da bir Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyayı panikletti. Ülke olarak zamanında, yerinde ve dozunda aldığımız tedbirler sayesinde çok şükür dünyada böyle genel bir sıkıntı yaşanıyor, biz de bu sıkıntıların emaresi var mı diye kendi kendimize de sorduğumuzda oluyor. Hatırlayalım 2001’de kriz yaşandığında dünyada kriz yoktu.Türkiye'de kriz vardı. Şimdi dünyada bir kriz var. Türkiye'de de enflasyon yüksek ama enflasyonun yüksekliğine rağmen şu anda ülkede üretimle ilgili tedarikle ilgili veya pazarlamaya ilgili en ufak problem söz konusu değil. Raflarda herhangi bir ürünün yokluğu söz konusu değil. Dolayısıyla krediye erişmek istiyorsanız, kredi var. Üretim yapmak istiyorsanız imkanlar var. Üretim pazarlamak istiyorsanız içeride ve dışarıda aynı şekilde çok büyük bir iştah dünyada da Türkiye'de de Türkiye'yle ilgili de bunları da değerlendirmek gerekiyor. Atmış olduğumuz adımlar sayesinde dünya gıda krizini konuşurken gıda milliyetçiliğini konuşurken ve ihracatı yasaklamayla ilgili tedbirleri konuşurken Türkiye o yasaklanan ürünlerin eksikliğini bile hissetmedi. Çünkü bu ülkede üreten üreticiler var. Üretilen ürünleri de tüketen aziz milletimiz var” diye konuştu. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci, konuşmasının devamında Bakanlık olarak devam eden ve planlanan projelerini anlattı.
Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci sözlerinin devamında "Osmaniye il olarak Türkiye'nin şanslı illerinden çünkü ekonomik olarak sulanabilir alanımızın %80'i şu anda sulama sistemleriyle sulanabilir durumda, %20'lik kısmı var burada da 110 Bin hektarlık alanla Çatak'ın görev alanındaki arazinin sulanması söz konusu. Bu önemli ve oldukça maliyetli bir proje. Şimdilik Ocak ayı itibariyle rakam 6 Milyar olsa bile önümüzdeki yılın başında 9,5-10 milyarı bulması muhtemel olan bir proje. Ama biz bu projelerimizle ilgili farklı çözümler üretmeye gayret gösteriyoruz. Çünkü o coğrafyadaki insanlarımızın suyu da kullanarak daha verimli bir şekilde yapmalarını arzu ediyoruz. Buna ilişkin çalışmalarımıza da büyük bir hız verdik."dedi. Osmaniye'nin Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumuna kavuşacağını da ifade eden Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci, 2023 yılının sonunda Osmaniye'de orman kadastrosu ile ilgili iş ve işlemlerin bitmiş olacağını söyledi. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci Orman Bölge Müdürlüğü'nün Osmaniye'ye 111 Milyon Lira yatırım yapmış olduğunu belirterek, "Osmaniye'miz bunu fazlasıyla hak ediyor. Daha fazlasının yapılması konusunda gerekli talimatları ilgili birimlerimize verdim."dedi.
Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
İlginizi Çekebilir