© Osmaniyeden Haber 2021

"Valilerimizin hayat hikayesi sizler için ilham verici ve sizlere yol gösterici olacaktır"

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Tokat Valisi Numan Hatipoğlu mezun oldukları okulda öğrencilere bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

"Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi" “Mülki İdarede Akademi Geleneği” paneli düzenlendi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Enver Aydoğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Fırat Purtaş, ‘‘Kıymetli Valilerim, saygıdeğer hocalarım, kıymetli mezun öğrencilerimiz ve söyleşimize teşrif eden sevgili öğrencilerimiz hoş geldiniz’’ dedi. Dekan Purtaş, ‘‘30 yıl önce sizlerle aynı kaderi paylaşan sizler gibi iki öğrencimiz olan bugün ise iki valimiz olarak söyleşimize teşrif eden kıymetli Mülki İdari Amirlerimiz bugün sizlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklardır.’’ dedi.

“Valilerimizin hayat hikâyesi sizler için ilham verici ve sizlere yol gösterici olacaktır” diyen Dekan Purtaş, ‘‘Bugün bu salon yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapmış olmanın haklı gurunu yaşamaktadır. Özellikle 100. Yıl Kültür Merkezimiz gerek mezun öğrencilerimize ve gerekse akademik ve bürokratik pek çok devlet büyüğümüze ev sahipliği yapmıştır’’ dedi. Dekan Purtaş, konuşmalarına şöyle devam etti; ‘‘Bugün gerçekleşen etkinliğin düzenleyicisi olan Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Enver Aydoğan’a özellikle teşekkür ediyorum. Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu’nun katılımı için kendisine şükranlarımı iletiyorum. Tüm katılımcılarımızı yeniden saygılarımla selamlıyorum’’ diyerek konuşmasını sonlandıran Purtaş, sözü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu’na bıraktı.

‘‘Sayın Valilerimiz sevgili öğrencilerimiz hepinizi sevgiyle selamlıyor panelimize hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum” diyen Rektör Yardımcımız Kurtoğlu, “Değerli arkadaşım, kıymetli dostum Dekan Yardımcım Prof. Dr. Enver Aydoğan’a bu etkinliği tertip ettiği için şahsına teşekkür ediyorum. Gelenek kelimesinin, en çok yakıştığı, amacıyla kapsamıyla bağdaştığı bu etkinlik olsa gerektir’’ diye konuştu. Prof. Dr. Kurtoğlu, Türk Milletine hizmet etmek sevdasıyla gelenek oluşturmanın ancak mazimizin gün yüzüne çıkartılmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizdi. Bu tür akademik etkinliklerle zaman zaman öğrencilerimize, eski mezunlarımızın akademi geleneğimize rehberlik etmeleriyle mümkün olacağını ve sürdürülebileceğini ifade eden Rektör Yardımcımız Kurtoğlu, panel katılımcılarına tekrar saygılarını sunarak konuşmalarını tamamladı.

Prof. Dr. Enver Aydoğan moderatörlüğünde panel oturumuna geçildi. ‘‘Kurumsal yapı geleneğimiz ile eski mezunlarımızı, öğrenim gören öğrencilerimiz ile bir araya getirmek önceliğimiz olacaktır.’’ diyen Prof. Dr. Aydoğan, ''Bu günün varisçileri olan bizler Türkiye'yi Yeni Yüzyıl vizyonuna taşıyacak olan vatanına, milletine, dinine, devletine mukaddesatına hizmeti gaye edinmiş gençleri yetiştirecek bu akademik kürsüyü hocalarımızdan devraldık. Ne mutlu bizlere ki bugün de sizlerle beraberiz’’ ifadelerini kullandı ve panelist valilerimizin özgeçmiş bilgilerini okudu. ‘‘Cumhuriyetin tanımı nedir denilirse; Ahlaki fazilete dayanan bir sistemdir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir der Atatürk’’ şeklinde konuşan Prof. Dr. Aydoğan, Sayın Valilerimizin, aile yaşam bilgilerine dair biyografilerini anlatacakları, öğrencilik anılarını paylaşacakları panel oturumunu başlattı.

Panelist Valilerimiz sırasıyla Mülki İdari Amirliğinin ülkemizdeki akademik tanımlamaları ve ülke yönetimindeki konumlandırılması üzerine tecrübelerini paylaştılar. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, konuşmasında şunları dile getirdi: ‘‘Valilik ve Kaymakamlık sözüne inanılan sözü muteber kabul edilen bir meslektir. Halkımızda, en doğrusu onlardan öğrenilir geleneğimiz vardır. Bu sorumluluğun gereğinin ifası için tercih edeceğiniz görevi vazife alacağınız meslekleri iyi araştırın. Baskın yeteneklerinizi kullanabileceğiniz sizlere uygun olan meslek seçimlerinize yönelmenizi tavsiye ederim. Bu mesleğin en şerefli yanı, şanlı al bayrağımızı Cumhurbaşkanımız adına valilerimiz temsil etmektedir.'' dedi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, konuşmasında ‘‘Mülki İdari Amirliğinin ülke yönetimindeki sorumluluğu Mülki İdare Akademide köklü geleneğimize sahip olmayı gerektiren bir meslektir. Mülki İdari amirliği, kader çizgisine inanmışlık, özveri ve kararlılık gerektiren nihayetinde bize emanet edilen makamların Türk idari sistemi içerisinde Osmanlı’dan kalan bir miras kazanımının devam ettirilmesi geleneğidir.’’ dedi. Vali Hatipoğlu, ‘‘Ülkemizde vatandaşın kaymakam ve valiye bakışı her zaman çok farklı olmuştur. Vatandaşlarımız bizleri devletin en önemli varlığı olarak görmektedir. Bu mesleği diğer pek çok meslekten ayıran en önemli özelliği ise vatandaşın hayatında değişiklik yapabileceğiniz ender bir meslektir.'' diyerek konuşmalarını tamamladı.

Panelist Valilerimizin ‘‘Türkiye’de Mülki İdarede Akademi Geleneği’’ üzerine bilgi ve tecrübe paylaşımları sonrasında soru cevap bölümüne geçildi. Valilerimiz öğrencilerimizin sorduğu tüm soruları tek tek cevapladı. Panel, panelist Valilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu’nun teşekkür hediye takdim etmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER