Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Aysun Albayrak, üçlü virüse 'Tridemi'ye dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aysun Albayrak, üçlü virüse 'Tridemi'ye dikkat çekti
Abone ol
Düziçi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aysun Albayrak, havaların soğumasıyla birlikte hastalıkların arttığını söyleyerek bazı uyarılarda bulundu.

Düziçi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aysun Albayrak, havaların soğumasıyla birlikte hastalıkların arttığını söyleyerek bazı uyarılarda bulundu.

Dr. Albayrak, "Havaların soğumasıyla mevsimsel grip ve soğuk algınlığı vakalarında artışlar görülmeye başladı. Farkında mısınız bilmiyorum ama bu enfeksiyon dalgası diğerlerinden biraz daha farklı, nasıl mı? Uzun süren öksürükler, ateş, geniz akıntısında aşırı bir artış yapıyor. Ve 2 hafta öksürük sonrası 2 gün iyilik hali sonrasında ishal kusma öksürük ateş tekrar başlıyor.

Grip virüsü influenza, RSV ve covid üçlüsüne artık tridemi adı verilmekte. Neden?

İki kış döneminde hepimiz influenza/grip ve parainfluenza/RSV virüsleri yönünden neredeyse bir tür bonus süreci yaşadık. COVID-19 pandemisine yönelik aldığımız tedbirler (maske, mesafe, hijyen üçlüsü) diğer virüsler gibi bu virüslere karşı da bizi korudu. Ne var ki bu yıl biraz da COVID-19 salgınının oluşturduğu “toplumsal bıkkınlığın etkisi” ile tedbirleri elden fazlaca bıraktık. Çocuklarda ve yaşlılarda kronik hastalığı da varsa ağır seyretmekte. Okullarda halihazırda eğitime devam edilmesini engelleyecek bir durum yok ancak çocuklar hergün hastalıkla mücadele ediyor.

Maske kullanımının farkında olmalıyız yeniden.

Küçük bebekleri öpmemeliyiz öptürmemeliyiz.

Çünkü RSV ağır bronşiolit vakalarına yol açıyor.

Ateş, kas ağrısı ve sinüzit bulguları ön planda ise influenza düşünmek gerekir. Covid mi?onun artık herşeyi yaptığını biliyoruz. Önce önlem sonra boğazı tahriş olmaktan korumalıyız. İnfluenza ve covid için tedavilerimiz var ancak diğer viral enfeksiyonlar için destek tedavisi veriyoruz. Bitki çayları bol tüketilmelidir.

Altın süt dediğim ; süt, taze zencefil,zerdeçal kaynatıldıktan sonra bardakta 1 dk bekletilen karışımımıza bal ilave edelim ve hastalık günlerinde hergün tüketelim.

Azalan güneşli günlerimizde D vitamini ihtiyacımız artabilir.

Tetkiklerimizi yaptıralım ve bağışıklık sistemimizi güçlendirecek gıdalar tüketelim. Sağlıklı günler dilerim." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye İl Sağlık Müdürü Ahmet Kara olduÖnceki Haber

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Ahmet Kara old...

Hamza Tor'dan Mehmet Balcılara "Hayırlı olsun" ziyaretiSonraki Haber

Hamza Tor'dan Mehmet Balcılara "Hayırlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar