Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Bolu'da "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" Projesi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu'da "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" Projesi Başladı
Abone ol

Bolu'da hastalıkların erken teşhisi ve hastaneye gelmekte güçlük çeken vatandaşlarımız için "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" projesi başlatıldı. Proje kapsamında içerisinde doktorların da yer aldığı sağlık ekipleri tarafından köylerde yaşayan vatandaşlarımız sağlık kontrolünden geçiyor.

"Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" projesi kapsamında doktorların da yer aldığı 30 kişilik sağlık ekibi Göynük ilçemize bağlı Güneyçalıca Köyüne giderek vatandaşlarımıza sağlıklı yaşamla ilgili tavsiyelerde bulundular. Köy odasında oluşturulan nöroloji, dahiliye, kardiyoloji, göz, diş ve fizik tedavi masalarında vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirildi, yaşlı ya da yatalak hastalar da evlerinde muayene edildi. Daha ileri seviyede muayene ve tedavi ihtiyacı olan vatandaşlarımız için de randevu oluşturuldu.

Hastalıkların erken teşhisi ve koruyucu hekimlik çalışmaları için başlatılan "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" projesinden, 4 köyden 200'ün üzerinde vatandaş yararlandı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" projesi sayesinde doktorlarımız hastaların ayağına gitmeye başladı. Vatandaşlarımıza, hep siz geldiniz, biraz da biz geleceğiz şeklinde bir mesaj veriyoruz. Burada birçok branştan doktorumuzla birlikte Güneyçalıca Köyümüze geldik. Biz, doktorlarımıza vatandaşlarımızın ne kadar zorlukla hastanelere gelip, tedavi olmaya çalıştıklarını hissetmelerini ve görmelerini, ayrıca empati kurmalarını sağlamak istedik. Bunun yanında da vatandaşlarımızı doktorlarla karşılıklı görüştürmek, sıcak bir diyalog ortamı kurarak, bu iletişim ortamını sağlamaya çalışıyoruz. Bu projenin çok faydası olduğuna inanıyorum" dedi.

Sağlık personelinin özveriyle çalıştığını belirten Valimiz Sayın Erkan Kılıç, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, Türkiye sağlık alanında dünyada parmakla gösterilen ülkeler kategorisine girdi. Sağlıkta elde edilen bu birikimi de vatandaşlarımıza en güzel şekilde sunmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarının daha erken tespit edilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın da hepsi çok memnun. İlimizin her köyüne bu çalışmayı ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devrim Murat Aksoy, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutladıÖnceki Haber

Devrim Murat Aksoy, Tutum, Yatırım ve Tü...

Riskli yapılar ortadan kaldırılıyorSonraki Haber

Riskli yapılar ortadan kaldırılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar