Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Büyükşehir Zabıtası daha modern Adana için gece gündüz çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Zabıtası daha modern Adana için gece gündüz çalışıyor
Abone ol

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, merkez ve kırsaldaki ilçelerde, vatandaşların Zabıta alanına giren konularda sorun yaşamaması için 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.

Toplu taşıma araçlarının ve diğer esnafın hijyen, maske, mesafe gibi temel pandemi kurallarına uygun çalışmasından, halk sağlığını tehdit edebilecek kaçak gıda satışına, Hal denetimlerinden, gıdada fahiş fiyat kontrolüne kadar çok geniş bir yelpazede görev yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, başka konu ve kulvarlarda da halkın huzuru için görev yapıyor.

Önceki gün ana bulvar ve caddelerde tarihi geçmiş, yırtılmış afiş çalışmalarıyla ilgili denetleme gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Ekipleri, kaldırım, park ve benzeri halka ait alanların işgal edilmesinin önüne geçerek, halkın kullanımında kalmasının sağlaması konusunda da titiz denetimler gerçekleştiriyor.

Hafta sonu meydana gelen rüzgar ve yağış nedeniyle devrilen ağaçların ilgili birimlere bildirilmesi konusunda da üzerine düşeni yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, belirlenen alanların dışında kurbanlık satışı yapılarak halk sağlığının tehdit edilmesinin önüne geçmek üzere denetimlerini sıklaştırdı.

Adana’da dükkanların, mağazaların ve iş yerlerinin kaldırım işgalleri gerçekleştirmesi, yayaların kaldırım hakkının ihlal edilmesi konusunda her gün denetim gerçekleştiren Büyükşehir Zabıtası, Adanalıların kaldırımları rahatça kullanabilmesi için çaba harcıyor. Kaldırım üzerine malzeme, tabela, masa, sandalye koyan esnafın uyarılması ve işgalin önlenmesi için gerekli işlemler yapılıyor.

Son günlerde sık sık karşılaşılan ve halk sağlığını tehdit eden, seyyar kaçak ekmek satışının engellenmesine yönelik denetim ve çalışmalarını da yoğunlaştıran Adana Büyükşehir Belediye Zabıtası, görev ve sorumluluk alanındaki işlerle ilgili özverili faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadeleye daha bilimsel ve bilinçli destek verebilmek için uzmanlardan eğitim alan zabıta görevlileri, Adana’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için üzerine düşeni, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda uyguluyor.

Halkla ilişkiler eğitimi de alan Büyükşehir Zabıtası, kentin dört bir yanında gece gündüz çalışıyor, Adana’nın daha modern, Zabıtanın konusuna giren alanlarda hakların ihlal edilmediği bir şehir haline gelmesi için çaba gösteriyor. 

Kaynak: adana.bel.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’nın sağır binalarında Mural Art çalışmasıÖnceki Haber

Adana’nın sağır binalarında Mural Art ça...

Az su kullanana büyük indirimSonraki Haber

Az su kullanana büyük indirim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar