Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Devlet tarafından yapılan evlerde yaşamlarını sürdürüyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet tarafından yapılan evlerde yaşamlarını sürdürüyorlar
Abone ol
Osmaniye'de 2 yıl önce çıkan orman yangınında evleri tamamen yanan Torşahin ve Sağlamer aileleri, devlet tarafından yapılan evlerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Osmaniye'de 2 yıl önce çıkan orman yangınında evleri tamamen yanan Torşahin ve Sağlamer aileleri, devlet tarafından yapılan evlerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Kazmaca Köyü Meydan Mahallesi'nde 28 Temmuz 2021 saat 15.15'te çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 15 kilometrelik bir alana yayıldı. Yerleşim yerini tehdit eden alevlere karşılık merkeze bağlı Kazmaca ve Sarpınağzı köyleri başta olmak üzere Kadirli ilçesi Karatepe köyüne bağlı birçok mahalle de tedbir amaçlı boşaltılmıştı. 2 uçak, 4 helikopter, 149 adet arazöz ve su tankı, 47 adet iş makinesi ile toplamda 202 adet araçla 620 personelin müdahale ettiği yangın yaklaşık 3 gün içerisinde kontrol altına alındı. Yangında bin 500 hektar ormanlık alanın küle dönerken bazı ev ve ahırlar yanarak küle dönmüştü.

Yangının ardından "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" de ilan edilen bölgede yaralar hızla sarılarak yangın mağdurlarının normal hayata dönmeleri sağlandı.

Kadirli ilçesine bağlı Karatepe köyü Sağlamerler Mahallesi'nde ikamet eden Feride Torşahin ile Dursun Sağlamer'in evleri de yangından dolayı küle dönmüştü. Yangının söndürülmesiyle birlikte felaketin arkasında bıraktığı yıkımların hızlı bir şekilde toparlanması için çalışmaların başlatıldığı bölgede evleri yanan Torşahin ve Sağlamer ailelerinin de yanan evleri yıkılarak yerine yeni evleri yapıldı.

Yanan evlerinin yıkılarak devlet tarafından yenisinin yapıldığını dile getiren Feride Torşahin, “Evlerimiz yandı, sebebini bilinmiyor. Biz de gerçekten çok kötü durumda kaldık. Evlerimizi de şükürler olsun devletimiz yapıyor. Ne diyeyim ki, gelmişimiz geçmişimiz hepsi yandı kül oldu. Bir taraftan da seviniyoruz çünkü devletimiz yaptırıyor. Zor günler, yağmur yağdı bir gün iki gün başkasının evine gidiyorsunuz. Evimiz yandı bütün yeşil alanlarımız hepsi yandı. Yaralarımız devletimiz tarafından sarıldı. Osmaniye Valimiz çok destek oldu çok yardımcı oldu. Sağ olsunlar. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Bekir Burak Canbolat

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusuÖnceki Haber

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu

Osmaniyeli şehit Ahmet Tıraş'ı şehadetinin sene-i devriyesinde dualarla anıyoruzSonraki Haber

Osmaniyeli şehit Ahmet Tıraş'ı şehadetin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar