Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu
Abone ol
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Düziçi’nde de coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Düziçin’de de coşkuyla kutlandı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı spor salonun’da düzenlenen törene; Kaymakam Turgay İlhan ve Eşi İlkay İlhan Hanımefendi, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çakmakcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara, İlçe  Gençlik ve Spor Müdürü Fatma Kurt, kamu kurum ve kuruluşları ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında Törenin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatma Kurt yaptı.

İlçe Müdürü Kurt, Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Kıymetli Protokol üyelerim ve Sevgili gençler…

Bugün 19 Mayıs 1919’da İstanbul’un işgali üzerine yola çıkan ve zorlu bir yolculuktan sonra Anadolu’ya ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya özgürlük, umut ve güven tohumlarını ekişinin 104.yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun.

19 Mayıs 1919, tarihimize ışık tutan Nutuk’un ilk sayfası, Kurtuluş savaşının ilk adımı, hürriyet ve istiklalin ilk haykırışıdır. 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal’in "Ben, O gün doğdum." dediği mukaddes bir gündür.

Bugün, gençliğin hep kalbinde sakladığı, aklından hiç çıkarmadığı zorluk, acı, umut, zafer günlerinin vicdanlarda bir kez daha sergilendiği gündür. Bu vatan topraklarında yaşayan insanlar olarak ne kadar övünsek azdır. Kurtuluş savaşında kadın, erkek, genç, yaşlı, çoluk-çocuk demeden ve korkmadan mücadele veren atalarımızın bugünüyüz.

Sevgili Gençler…

"Siz, Türk’e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz, "Ya İstiklal Ya Ölüm’’ diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların;  Siz, Tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürk’ün torunlarısınız.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Unutmayınız ki ‘’Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’’ Sözde değil bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Siz gençlerimizin bayramını can-ı gönülden kutluyorum" dedi

Kutlama programının devamında, 2022 Gençlik Merkezleri Kültür ve Sanat Yarışmaları Gençler arası şiir okuma, Koşu Finalleri, Halk Oyunları, Kick Boks, Jimnastik, Judo, Taekwondo, Okçuluk gösterileri sunuldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri Kaymakam Turgay İlhan ve protokol mensupları tarafından verilmesi ile son buldu. Dereceye giren sporcularımıza ödüllerini veren Kaymakamımız Turgay İlhan ve protokol mensupları sporcularımızı kutlayarak, başarılarının devamını dilediler.

Kutlama programının sonunda Kaymakam Turgay İlhan, vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Düziçi ilçesinde 19 Mayıs coşkusu 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprakkale'de 19 Mayıs coşkusuÖnceki Haber

Toprakkale'de 19 Mayıs coşkusu

Devlet tarafından yapılan evlerde yaşamlarını sürdürüyorlarSonraki Haber

Devlet tarafından yapılan evlerde yaşaml...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar