Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Kadirli'de "Getir Atığını Al Harçlığı" uygulaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli'de "Getir Atığını Al Harçlığı" uygulaması
Abone ol
Kadirli ilçesinde Belediyesi tarafından başlatılan “Getir Atığını Al Harçlığını” Projesi ile Plastik ve kağıt atıklar paraya dönüşüyor.

Osmaniye'nin Kadirli Belediyesi tarafından başlatılan “Getir Atığını Al Harçlığını” Projesi ile Plastik ve kağıt atıklar paraya dönüşüyor.

Çevre konusu her zaman önceliklerimizdir diyen Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, doğayı korumanın geleceğe yapılan en önemli yatırımların başında geldiğini belirtti.

Sürdürülebilir, doğa ile uyumlu, daha temiz, daha yeşil yaşama destek olmak adına çevrenin korunması konusu önceliğimiz olmaya devam edecek diyen Başkan Tarhan kısa bir süre önce uygulamaya geçen Atık Toplama Merkezi ile ilçede belirli kategorideki atıklar toplanmaya başlandı. Gün geçtikçe de ilçe halkının sahiplendiği “Getir Atığını Al Harçlığını” projesi kapsamında vatandaşlar biriktirdiği geri dönüşebilen materyalleri atık toplama merkezine götürerek nakite çeviriyor.

Atık Toplama Merkezine götürülen Plastik atık ve Kağıt (Kitap, Defter, Kağıt) atıkları, çöpe atmadan geri dönüşüme kazandıran uygulama sayesinde atıklarını getirenler nakit karşılığını da alıyor.

Başkan Tarhan “Toplanan atıklar anlaşmalı olan lisanslı firmaya götürülürken, çok fazla ise yetkili firma ev ve iş yerlerinizden alıyor. Kilogram başı ücretini de hemen ödüyor. Kadirli Belediyesi olarak proje kapsamında en çok atık kağıt ve plastik getiren vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz. Amacımız hem çevremizi temiz tutmak hem de geri dönüştürülebilen plastik ve kağıtların geri dönüşüme kazandırmak ve bunu yaparken de atığı toplayan vatandaşımızı ödüllendirmek” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düziçi'nde içme suyu şehir şebekesi güçlendiriliyorÖnceki Haber

Düziçi'nde içme suyu şehir şebekesi güçl...

Osmaniye 900 Yataklı Yeni Devlet Hastanesinin açılış süreci değerlendirildiSonraki Haber

Osmaniye 900 Yataklı Yeni Devlet Hastane...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar