Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

OKÜ'de TÜBİTAK destek programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'de TÜBİTAK destek programı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) akademisyenlerine yönelik “TÜBİTAK Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) akademisyenlerine yönelik “TÜBİTAK Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK) TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, öncelikle OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’u ziyaret etti.

Ziyarette TEYDEB’in teknoloji geliştirmek ve yenilikleri desteklemek amacıyla Üniversite- Sanayi iş birliği destek programları olmak üzere birçok alanda düzenledikleri programlar hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda “TÜBİTAK Destekleri Bilgilendirme Toplantısı”nda üniversitenin öğretim elemanları ile bir araya gelen TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programları, Uluslararası Sanayi Ar-Ge Destekleri, Öncelikli Alanlar Destek Programı, Girişimcilik Destek Programları, Yapay Zeka Ekosistem Çağrıları ve Patent Destek Programları hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ)  Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) iş birliği ile hazırlanan toplantıya OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun başta olmak üzere ATÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, ATÜ TTO Uzmanı Öğr.Gör. Dr. Manolya Güldürek ve üniversitemiz öğretim elemanları katıldı. 

Toplantının sonunda öğretim elemanlarının sorularınıda yanıtlayan TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, toplantının düzenlenmesinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’a teşekkür etti.

"PROJE DENİLİNCE AKLIMIZA ÜNİVERSİTELER GELİYOR"

Toplantının kapanışında konuşan Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Proje denince aklımıza üniversiteler geliyor. O nedenle OKÜ burada başat role, efektif bir role sahip. Osmaniye ve üniversitemiz özelinde proje araştırma geliştirme faaliyetlerine bundan sonra daha çok ağırlık vereceğiz. Dünya artık başka bir yere gidiyor. Bizim burada sonuç odaklı bir bakış açımız olmalı. Biz bir dönüşüm içerisindeyiz. Bu dönüşümü de inşallah başarılı bir biçimde gerçekleştireceğiz. Bu hususta  özellikle genç arkadaşlarımıza güveniyoruz. Güçlü bir ivmeyi hep beraber ekip olarak yakalayacağız diye düşünüyorum. Toplantımıza katılım gösteren tüm meslektaşlarımıza   teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı sonrasında OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, üniversitemiz Enerji Verimliliği Uygulama Laboratuvarı ile Merkezi Araştırma Laboratuvarını gezip incelemelerde bulundu.

Daha sonra TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile Tosyalı Holding'in Ar-Ge Merkezine giderek burada incelemelerde bulunup görüş alışverişinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hamza Tor'dan Mehmet Balcılara "Hayırlı olsun" ziyaretiÖnceki Haber

Hamza Tor'dan Mehmet Balcılara "Hayırlı...

Osmaniye'de Engelsiz Yaşam Merkezi hayata geçiriliyorSonraki Haber

Osmaniye'de Engelsiz Yaşam Merkezi hayat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar