Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Ahmet Kara uyardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye İl Sağlık Müdürü Ahmet Kara uyardı
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, bakteri nedeniyle oluşan A grubu beta-hemolitik streptokok hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, bakteri nedeniyle oluşan A grubu beta-hemolitik streptokok hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Dr. Kara, hastalığın belirtileri hakkında bilgiler vererek henüz bu hastalığı önleyecek aşının mevcut olmadığını söyledi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, A grubu beta-hemolitik streptokok hastalığı ile ilgili şunları ifade etti; “A grubu beta-hemolitik streptokoklar (toplumda Beta mikrobu olarak da bilinen) boğaz burun ve ciltte yaşayabilen bakterilerdir. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının çoğu boğaz iltihabı ya da ciltte enfeksiyon şeklinde görülen ve kısmen hafif enfeksiyonlardır. Kızıl hastalığı, ateş, boğaz ağrısı ve döküntü ile seyreden A grubu beta-hemolitik streptokokların neden olduğu bir hastalıktır. Bugün için bu bakteri enfeksiyonunu önleyen bir aşı mevcut değildir” dedi.

Beta mikrobunun öksürük veya hapşırık nedeniyle yayılan damlacıklar nedeniyle oluştuğunu belirten Kara; “Hasta kişilerin öksürme ve hapşırmasıyla yayılan damlacıklara doğrudan maruz kalmak ile veya mikrobun yayıldığı yüzeylere dokunduktan sonra, ellerini yıkamadan ağız, burun veya göz temasında da kişi hastalığı alabilir. Derideki enfekte yaralara doğrudan temasla da bulaşır. Hasta olan kişiler antibiyotik tedavisinin 24 saatinden sonra artık bulaştırıcı değildir. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Ani başlayan ateş, Ani başlayan boğaz ağrısı, Boyun lenf bezlerinde büyüme ve ağrı, Başağrısı, halsizlik, Bazı vakalarda mide bulantısı, karın ağrısı, kusma, Vücutta yaygın döküntü, kızarıklık da görülebilir. A grubu beta hemolitik streptokok enfeksiyonlarının tedavisine enfeksiyon ilerlemeden, erken dönemde başlamak ciddi hayatı tehdit edici A geubu beta hemolitik streptokok enfeksiyonunun gelişimi önlemede çok önemlidir. Hekim tarafından önerilen antibiyotik tedavisi (ağızdan şurup/hap veya kas içi enjeksiyon) ile tam iyileşme sağlanır ve olası kötü sonuçlar önlenir. Önemli olan hekiminizin size önerdiği şekilde ve sürede doğru olarak tedaviyi uygulamanızdır. A grubu beta-hemolitik streptokok boğaz enfeksiyonu olan kişilerin antibiyotik tedavisinin 24. saati tamamlanana kadar işe, okula veya kreşe gitmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merhamet abidesi bir Valimiz varÖnceki Haber

Merhamet abidesi bir Valimiz var

Bir yılda 23 bin 500 sokak hayvanı kısırlaştırıldıSonraki Haber

Bir yılda 23 bin 500 sokak hayvanı kısır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar