Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı
Abone ol

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Düzenlenen törene; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul,  İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.
Törenin devamında Vali Dr. Erdinç Yılmaz, şeref defterini imzalayarak, şöyle yazdı, “Bugün; özgürlük ve bağımsızlığımızın nişanesi, tarihe adımızı altın harflerle yazdırdığımız destansı zaferimizin nimeti: Cumhuriyetimizin 98. yılını “Şehitler Diyarı Osmaniye’mizde” gururla kutlamanın onuru içerisindeyiz. Cumhuriyet; bağımsızlığından ödün vermeyen, hiçbir zorluğa boyun eğmeden, yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılâplarını gönülden benimseyen Büyük Türk Milleti’nindir. Cumhuriyet; göklerde dalgalanan bir hilal uğruna mücadele veren, Vatan Aşığı ve Bayrak Sevdalısı Türk Evlatlarınındır.“Vatan uğruna ölmek, esaret altında yaşamaktan daha onurludur. Ne mutlu vatan uğruna canını verene!” diyerek, Kuva-i Milliye ruhuyla vatan topraklarına sahip çıkan, heybesinde azığı, elinde silahı olmadan canlarını ortaya koyan Yüce Türk Milleti, bu mukaddes vatanımızın her bir karış toprağı için yüzlerce ananın gözyaşını, binlerce şehidimiz kanını feda etmiştir. Unutulmamalıdır ki; Bu ülkenin fertleri olarak, atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el ve gönül birliği içinde çalışmak zorundayız. Çünkü bu cennet vatanımızı korumak, şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet borcumuzdur.Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!”
Vali Yılmaz’ın şeref defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sumbas Kaymakamı İdil Hanımdan Kadirli Kaymakamı Arık'a veda ziyaretiÖnceki Haber

Sumbas Kaymakamı İdil Hanımdan Kadirli K...

Alpaslan Yıldırım'dan "Funda Arar konserine" tepkiSonraki Haber

Alpaslan Yıldırım'dan "Funda Arar konser...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar