Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Şehitler Diyarı Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehitler Diyarı Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Abone ol
Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi, Osmaniye'de de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi, Osmaniye'de de coşkuyla kutlandı. Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve eşi Doç. Dr. Şenay Yılmaz Hanımefendi, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve Adem Yılmaz, Vali Yardımcısı Vekili Uğur Muzaffer Çam, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak,  İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kutlama töreni, Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ın Valilikte tebrikleri kabulü ile başladı.

Tebrikatın kabulünün ardından Devlet Bahçeli Bulvarında devam eden törende, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara halkımızın bayramını kutladılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okundu.
Törenin devamında konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Bugün, özgürlük ve bağımsızlığımızın nişanesi Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını Şehitler Diyarı Osmaniye’mizde kutlamanın büyük heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." diyerek başladığı konuşmasının devamında, "Tarihin en zorlu günlerinde, yurdun dört bir yanını düşman sarmışken,  büyük ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs günü yaktığı özgürlük ateşi, Anadolu’nun tüm ocaklarında tüterek harlanmış ve vatan aşkıyla çarpan yüreklerden yükselen “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla dünyaya Türk’ün bağımsızlık inancı haykırılmıştır. Şairin de mısralarında ifade ettiği gibi;
Vatan sevdasıyla cepheye koşan,
Kurşunla yoğrulup, mayınla pişen,
Ulu çınar gibi devleşen
Kahraman Büyük Türk Milleti!

Her anı kahramanlıklarla dolu, insanüstü bir gayret ve fedakarlıkla eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaş’ımız; milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyetimiz; ise yeniden dirilişimizin sembolüdür. Eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet’imiz, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet, Türkün sönmeyen ocağı, gökyüzünün hilal ile yıldızı, ülkemizi geleceğe taşıyan gençliği, vatana can suyu olan şehitleridir. Cumhuriyet, Türk Milleti’nin damarlarındaki bağımsızlık kanı, içindeki özgürlük ateşi, yüreğindeki vatan sevgisidir. Cumhuriyet,  Büyük Önderin ifadesiyle, bu şanlı milletin karakterine en çok yakışan idaredir. Çünkü Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Cumhuriyetsiz bir toplumun yarını yoktur. Cumhuriyet, bağımsızlığımızdan ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Atatürk öncülüğünde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, O'nun ilke ve inkılaplarını gönülden benimseyen Türk Milleti’nin soylu kişilik özelliklerinin bir yansıması, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi ve Büyük Türk Devleti’nin adıdır.  Çünkü bu devletin asil milleti; kararlı bakışlarıyla ışıldayan gözleri, çelik gibi iradesiyle en zor zamanlarda bile ortaya koyduğu cesareti ve her daim bir adım ileriyi öngörebilen zekasıyla, düşmanın yüreğine korku salan bir liderin önderliğinde; mavi göklerin özgürlük meşalesi olan Al Bayrağımızı ilelebet dalgalandırma ülküsüyle, büyük bir inanmışlıkla, zincirlerini kırarak özgürlüğünü zaferle taçlandırmıştır."diye konuştu.
Sözlerinin devamında gençlere hitap eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Yarınlarımızın Emanetçisi, Cumhuriyet’imizin Taşıyıcısı Çalışkan ve Azimli Türk Gençliği, cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve ilim ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz.”diyen Büyük Lider en büyük eserini sizlere emanet etmiştir. İşte bu yüzden, cennet vatanımızın toprakları uğruna verilen mücadeleleri, nice kefensiz yatan Mehmetçiğimizi, kundakta yetim kalan yavrularımızı asla unutmayalım.Sevgili gençler, ilk ve tek hedefiniz: ülkesine bağlı, ahlaklı, Cumhuriyetçi, inkılapçı, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, karakter sahibi ve bütün bunlarla birlikte Atatürk’ü anlamış ilke ve inkılaplarını özümseyerek benimsemiş, Cumhuriyet ve Demokrasi bilimine aşık, Büyük Türk Milleti’ne layık birer vatan evladı olacağınıza güvenim tamdır."dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz sözlerinin son bölümünde, "Kimseye muhtaç olmadan, alnımız açık, başımız dik, kendi ayaklarımızın üzerinde sapasağlam durmaktır hedefimiz. Şanlı bayrağın göklerde özgürce dalgalanmasıdır arzumuz. Topraklarımızın ilelebet ve her daim Türk Milleti’nin egemenliği ile yönetilmesidir ülkümüz. Bu kararlılık ve inanmışlıkla, büyük bir aşkla sarılmamız ve yaşatmamız gereken bir Cumhuriyetimiz var.
Bu günlere nasıl gelindiğini şair şöyle dile getirmektedir:

"Kalk yiğidim yine dağ başını duman aldı,
 Parçalandı bir kıtanın toprakları,
 Aslan payını aslan olmayan aldı."
diye feryat, figan ettiği günlerden geldik bu günlere. Seferberliklerden, dolup dolup boşalan kışlalardan, kıtlıklardan, gidilip dönülmeyen cephelerden, şanlı milletimize biçilen kefenleri yırtarak geldik bu günlere. Yolsuz, okulsuz, ilaçsız, ışıksız zamanları aşıp geldik bu günlere… Çünkü Anadolu; elleri nasırlaşmış, yüreği tunçlaşmış, vatan vatan diye haykırarak, kundaktaki çocuğu ile cepheden cepheye koşan anaların yurdudur. Çünkü Anadolu; istiklali için bir an bile tereddüt etmeden kanlarını dökenlerin, canlarını hiçe sayanların, düşmanın toplarına, bombalarına ve en modern silahlarına göğsünü siper edenlerin yurdudur. Bir asırdır bu ruh ve tarih şuuruyla ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Türksat 5A uydumuzla, yerli ve milli otomobilimiz TOGG ile, siber savunma araçlarımızla, kendi üretimimiz olan iha ve sihalarımızla, yüksek irtifa uzun dayanıklılığa sahip son teknoloji AKINCI’mızla, teknolojik bağımsızlığımızı temin edecek Gökbey ve Atak’la, hava füzelerimiz olan Gökdoğan ve Bozdoğanla, Sungur Savunma Füze Sistemimizle Mavi Vatan’ı savunma azim ve kararlılığımızla Cumhuriyetimizin en ileri noktaya taşınmasında emin adımlarla ilerliyoruz. Sözlerime son verirken; eşsiz kahraman, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını, bu ülke için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi,  ülkemizi korumayı ilke edinen gazilerimizi şükranla, minnetle anıyorum. Şehitler Diyarı Güzel Osmaniye’mizin yiğit ve mert evlatları; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!" diye konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ın konuşmasının ardından, Yedi Ocak İlkokulu öğrencisi Ela Topal "Cumhuriyet" isimli şiiri, Karacaoğlan Ortaokulu öğrencisi Rukiye Deniz Yenice ise "Cumhuriyet Bizim, Ay Yıldız Bizim" isimli şiiri okudu. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisinin ardından Osmaniye Samet Aybaba Spor Lisesi öğrencileri "Yedi Bölgeden Milli Mücadeleye Cumhuriyet Sevinci" adlı halk oyunları gösterilerini sundular. Karacaoğlan Ortaokulu öğrencisi Ali Enes Durur'un "Yaşasın Cumhuriyet" adlı şiiri okuması ile devam eden kutlama programında Garnizon Komutanlığı Komando Birliği komando andını okudu. Osmaniye Anadolu Lisesi öğrencisi Erva Nur Çabuk "Bugün" isimli şiiri okuması ile devam eden kutlama töreni, Osmaniye Belediyesi Yedi Ocak Halk Oyunları Topluluğu gösterisini sergiledi ve Osmaniye Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Kemal Boran "Cumhuriyet" isimli şiiri seslendirdi. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce hazırlanan "bomba arama köpeği şüpheli araç araması", "uyuşturucu madde köpeği valiz araması", "gösteri köpeği köpek gösterisi" ve akabinde Jandarma Özel Harekat Timinden oluşan ekibin gösterisini sunmasının ardından Cumhuriyetimizin 99. Yıl Dönümü Kutlama Töreni, tören birliklerinin geçidi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın Cumhuriyet Bayramı mesajıÖnceki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın Cumhuri...

Toprakkale ilçemizde Yörük Türmen ŞöleniSonraki Haber

Toprakkale ilçemizde Yörük Türmen Şöleni

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar