Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Vali Yılmaz, "Muhtar, mahallesinin kanaat önderidir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz, "Muhtar, mahallesinin kanaat önderidir"
Abone ol
Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik Hizmet İçi Eğitim, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlendi.

Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik Hizmet İçi Eğitim, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlendi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Yılmaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Vali Yardımcısı Vekili Uğur Muzaffer Çam,  köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Hizmet İçi Eğitim Programının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasının devamında, "Hizmet İçi Eğitimlerin görevlerimizi yapmamızda çok katkıları oluyor. Dolayısıyla bu fırsatları değerlendirelim. Bildiğiniz gibi bazı değişiklikler oluyor, çok ciddi gelişmeler olabiliyor. Dolayısıyla idarecilik görevimizde de ne kadar kendi alanımızla ilgili bilgilere sahip olursak o kadar rahat çalışırız, o kadar da doğru kararlar veririz. Bu nedenle bu bilgileri önemseyin, burada anlatılanlara mutlaka kıymet verin. Hepimizin eksiklikleri olabilir önemli olan bu eksiklikleri tamamlama gayreti göstermemiz.”dedi.

Muhtarlarımızın köylerin ve mahallelerin en yetkili idarecileri olduğunu belirten Vali Yılmaz, sorumluluğu büyük ve önemli olan muhtarların köylerine, mahallelerine hakim olması gerektiğini kaydetti. Vali Yılmaz sözlerinin devamında, “Hamdolsun Devletimiz güçlü bir sosyal devlet. Devletimizin imkanı var ve ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımcı olmak da bizim sorumluluğumuz ve görevimiz. Böyle bir durumda bir vatandaşımızın aç kalmasına, açıkta kalmasına hakkımız yok. Vatandaşımıza sahip çıkacağız. Ama bizim haberimiz olmayabiliyor. Bu nedenle muhtarlarımızın bundan haberi olacak, bizim de olacak. O mahallede ya da köyde önce haberdar olması gereken muhtarlarımız. Bizim haberdar olmamız gereken bir durum varsa bizi haberdar etmiyorsa sorumluluğunu yerine getirmemiştir. Muhtar mahallesinin, köyünün lideridir, ağabeyidir, ablasıdır, büyüğüdür, annesidir, kanaat önderidir.”dedi.

Seminerde; Devlet Hiyerarşisinin Tanıtımı, Muhtar Bilgi Sistemi Tanıtımı, Mekânsal Adres Kayıt Sistemi, Muhtarlarca Şüpheli Adres Bildirimi konusunda Bakanlığımızın Genelgesi, Metruk Yapı Bildirim Modülü konusunda Bakanlığımızın Genelgesi, Muhtarlık Müessesi ve Organları, Muhtarların Görev, Yetki ve Sorumlulukları, “Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor” Projesi konu başlıklarında muhtarlarımız bilgilendirildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, öğrencilerin karne heyecanını paylaştıÖnceki Haber

Vali Yılmaz, öğrencilerin karne heyecanı...

Kadirli Savrun Barajı inşaatı hızla devam ediyorSonraki Haber

Kadirli Savrun Barajı inşaatı hızla deva...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar