Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Vali Yılmaz, Osmaniye basını ile bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz, Osmaniye basını ile bir araya geldi
Abone ol
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, basın mensupları ile Karaçay Kafe'de bir araya geldi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, basın mensupları ile Karaçay Kafe'de bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Yılmaz, depremin ardından İlimizde yapılan  çalışmalar ve yapımı devam eden diğer projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Programa Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak da katıldı.

Programın başında konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz,  "Osmaniye'ye geldiğimiz günden bu yana elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Her zaman vatandaşlarımızın yanında yer almaya çok özen gösteriyorum. Nerede bir mazlum, nerede bir gariban, nerede bir çaresiz varsa ulaşmaya çok önem veriyorum. Hamdolsun bu anlamda hemşehrilerimizin çok da duasını alıyoruz. Görevimiz bitinceye kadar bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz."dedi. Göreve başladığı dönem Ülkemizde yaşanan pandemiden söz eden Vali Yılmaz, "100 yılda bir olabilecek bir pandemiyi yaşadık. O dönemde de sizlerle beraber büyük bir mücadele verdik.  6 Şubatta 500 yılda bir olabilecek bir depremi yaşadık. Dünyanın süper güçlerinin altından belki kalkamayacağı bu boyuttaki bir felaketin hamdolsun Devlet-Millet bütünleşmesiyle altından kalktık, alnımızın akıyla da inşallah tamamlayacağız. Osmaniye olarak ilk andan itibaren gerekli müdahalenin yapılması, gerekli desteğin sağlanması anlamında bütün kamu görevlisi arkadaşlarımız, sorumlu arkadaşlarımız, Osmaniyeli hemşehrilerimiz elimizden gelen gayreti gösterdik. Konteyner Kentimizi tamamladık. Türkiye'nin en büyük Konteyner Kentini kurduk daha çalışmalarımız devam ediyor. Bütün sosyal gereksinimleri sağlayabilecek bir şekilde, içinde mescidi, sağlık kabini, marketi ihtiyaç duyulabilecek her şeyi ile beraber kuruyoruz. Hemşehrilerimizin rahat hareket edebilecekleri bir Konteyner Kenti inşallah oluşturuyoruz. 11 Bin 600 kalıcı konutun yapılması hızla devam ediyor. İl genelinde 687 yıkılan binanın enkazını kaldırdık, 488 acil yıkılacak binanın yıkımını yaptık ve enkazını kaldırdık. 9000 ağır hasarlı binamızın yıkım ve enkaz kaldırma işlemine başladık. Onları da 3 ay içinde inşallah tamamlayacağız. Hemşehrilerimize sağlanabilecek bütün desteklerin sağlanması hususunda gerçekten büyük bir gayretle çalışıyoruz. "dedi.

Vali Yılmaz, basın mensuplarına diğer alanlarda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek, "Karaçay tamamlandığında gerçekten çok güzel bir alan olacak, burada sandallarla dolaşılabilecek. Yine çok önem verdiğimiz projelerden birisi Otoban Projemiz. Sakızgediği'nden direk şehir merkezimize çift şerit halinde giriş ve çıkış olacak. Bu da Osmaniye'mizde hareketliliği artıracak. Doğu ve Güneydoğuya seyahat eden insanlarımızın buraya girip çıkması çok daha kolay olacak. Ulaştırma Bakanlığımız bu anlamda bize gerekli desteği verdi, kavşak çalışmasını başlattı, kavşaktan sonraki kısmı da Osmaniye Belediyemiz yapacak. Protokolü yaptılar, çalışmalarda da sona doğru geliyoruz inşallah. Tamamlandığında Osmaniye'mize güzel bir hizmet olacak. Osmaniye ile ilgili yapılabilecek, yapılması gereken ne varsa karşılanması için gayret gösteriyoruz. Yıllardır talep edilen Zorkun Yolu vardı, gitmişsinizdir, çok güzel oldu. Köylerimizin yolları olsun, içme suları olsun yapılması gereken hizmetlerin ulaştırılmasında hiç tereddüdümüz yok. Düziçi İlçemizde sulama anlamında, Çatak Barajı konusunda karar alındı, bu da yapılacak. Çok önemli bir arazi sulanacak. Savrun Barajı'nın yapımı devam ediyor, sulama anlamında, elektrik üretimi anlamında çok ciddi katkılar sağlayacak, önemli yatırımlar. Kadirli-Osmaniye çift şeritli yolun yapım kararı alındı, bunun çalışmaları başlayacak. Osmaniye'mize kazandırabileceğimiz bütün çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. "dedi. Vali Yılmaz sözlerinin sonunda basın mensuplarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, konuşmasının ardından basın mensuplarımızın sorularını yanıtladı, öneri ve görüşlerini dinledi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsmail Kaya, Ellek'te hemşehrileri ile bir araya geldiÖnceki Haber

İsmail Kaya, Ellek'te hemşehrileri ile b...

Osmaniye'de kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı yapıldıSonraki Haber

Osmaniye'de kadına yönelik şiddetle müca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar