Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Vali Yılmaz'dan 7 Ocak kurtuluş günü mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz'dan 7 Ocak kurtuluş günü mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 7 Ocak nedeniyle bir meaj yayınladı.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 7 Ocak nedeniyle bir meaj yayınladı.

Vali Yılmaz, mesajında şunları ifade etti:

"Kurtuluş Savaşı, tarihi kahramanlıklarla örülmüş büyük Türk milletinin en zor zamanlarındandır. Hamuru her daim acı ve mücadelelerle karılan milletimiz, bu önemli dönemeçte de türlü badireler atlatmış, zafer yolunda nice çilelere ve acılara göğüs germiştir. Dünyanın çekim merkezindeki bu güzide topraklar; bize hiçbir zaman altın tepsilerde sunulmamış, asla rahat bir yer, kolayca ulaşılan bir vatan olmamıştır. Bugün nazlı hilallerin gölgesinde nazlı bir vatan olan Anadolu toprağı, asırlarca süren mücadelelerin er meydanı olmuştur.

İşte bu mücadelelerin bir örneği de bundan 101 yıl önce bu topraklarda, Osmaniye’mizde verilmiştir. Tarihte nadir görülen büyük bir kahramanlıkla toprağı vatan yapan ecdadımız; kanlarıyla, canlarıyla bedeller ödemiş ve bu emaneti 7 Ocak 1922’de biz torunlarına bir meşale misali teslim edilmiştir.

Bugün, bir Osmaniyelinin nazarında takvimlerdeki sıradan bir gün değildir. Bilakis bizim için 7 Ocak; bir günden, bir tarihten çok daha fazlasıdır. Bugün; Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, 101 yıl önce verilen büyük bedellerin taçlandırıldığı müstesna bir zamandır. Bu şanlı günü, Osmaniyeli Şair Mehmet Avşar şu dizelerde anlatır:

“Öğrettik dünyaya Türk’ün adını,

Yüce dağlar gibi şana şan kattık.

Sürdük Fransız’ı Yedi Ocak’ta,

Zafer sevincini bir daha tattık.

Bugün düşmanları kovduğumuz gün,

Gökte bayrak gibi doğduğumuz gün.”

7 Ocak Gökte bayrak gibi doğan Yiğit Osmaniye’nin bayramıdır. 7 Ocak Dünyaya Türk’ün adını bir kez daha öğreten büyük kurtuluşun adıdır, zaferlerle örülmüş tarihimize altından bir halkanın daha eklenmesidir. Hasılı 7 Ocak; biz Osmaniyeliler için takvimlerimizin en kıymetli günü, milli ve manevi hislerimizin doruğa ulaştığı zamanların en güzelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Osmaniyeli hemşerilerimin 7 Ocak Kurtuluş Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele’nin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Kaya, "Gazi Şehrimiz Osmaniye’mizin 7 Ocak Kurtuluş Günü kutlu olsun"Önceki Haber

Milletvekili Kaya, "Gazi Şehrimiz Osmani...

7 Ocak zafer koşusu yapıldıSonraki Haber

7 Ocak zafer koşusu yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar