Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Vali Ozan Balcı, Van Gölü için yürüyenlere destek verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Ozan Balcı, Van Gölü için yürüyenlere destek verdi
Abone ol
Vali Ozan Balcı, Van Gölü Aktivistleri Derneği’nin Van Gölünün korunmasına dikkat çekmek için başlattığı kadın yürüyüşünün final etabına katılarak dernek üyeleriyle birlikte yürüdü.

Vali Ozan Balcı, Van Gölü Aktivistleri Derneği’nin Van Gölünün korunmasına dikkat çekmek için başlattığı kadın yürüyüşünün final etabına katılarak dernek üyeleriyle birlikte yürüdü.

Vali Ozan Balcı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birlikte Edremit ilçesi kent meydanında yürüyüşe katılan dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Yapılan faaliyetin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Ozan Balcı, “Bir memleketi sevmek sadece insanlarıyla değil, dağlarıyla, ormanlarıyla, ovalarıyla, nehirleriyle, gölleriyle, kurdu, kuşu, börtü-böceğiyle beraber sevmektir. Siz esasında memleket, millet sevgisinin en güzel örneğini vermiş oldunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum” dedi.

VAN GÖLÜ DÜNYAMIZIN BİR DEĞERİ

Van’ın doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, ülkemizin bir zenginliği olduğunu vurgulayan Vali Ozan Balcı, “Van Gölü de sahip olduğu, barındırdığı güzelliklerle, potansiyelle hem ülkemizin, dünyamızın, hem de Van'ımızın bir değeri. Sadece bir göl değil, taşıdığı potansiyel, kültüre, turizme katkısı çok büyük. Burada insanların birçok hatırası var. Gelecek kuşakların da güzel hatıraları olacak. Çevre bilinci farkındalığı oluşturmak ve Van Gölü'nün korunmasındaki duyarlılığınızdan dolayı sizi kutluyorum. İlin valisi olarak Van Gölü'nü korumak bizim görevimiz. Bu gölü geçmişimizden, miras aldık , gelecek kuşaklara da en güzel şekilde devretmek boynumuzun borcu.” dedi.

VAN GÖLÜNÜ KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Van Gölü'nü korumak için çok büyük projelerin Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini vurgulayan Vali Ozan Balcı, şunları söyledi:

“Devletimizin bütün imkan, kabiliyet ve potansiyellerini bunun için kullanıyoruz. 100 kamyonla dip temizliği yapıyoruz. Planımız bir yıl içerisinde Van Gölü'ndeki dip temizliğini bitirmek. Ayrıca Erciş ilçemizde de dip temizliği yapacağız. Bunun dışında altı ilçemizde arıtmalar kuruyoruz. Oralardan gelen kirliliği de  bitireceğiz. Aynı zamanda ileri biyolojik atık su arıtma tesisimiz çalışıyor. Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Van bizim kıymetli bir şehrimiz. Van Gölü bizim kıymetli bir gölümüz. Bütün hemşerilerimiz de Van Gölü'nü koruma konusundaki hassasiyetlerini göstermeli.”  

Vali Ozan Balcı İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, daha sonra Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ve dernek üyeleriyle bir süre yürüyerek programı tamamladı.

Kaynak: van.gov.tr

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OTSO Başkanı Aksoy'dan Vali Erdinç Yılmaz'a ziyaretÖnceki Haber

OTSO Başkanı Aksoy'dan Vali Erdinç Yılma...

Osmaniye il genelinde tüm okullarda Yangın Anı ve Tahliye Tatbikatı yapıldıSonraki Haber

Osmaniye il genelinde tüm okullarda Yang...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar