Osmaniye
DOLAR18.234
EURO18.187
ALTIN1007.6

Zafer Bayramı, Şehitler Diyarı Osmaniye'de törenlerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zafer Bayramı, Şehitler Diyarı Osmaniye'de törenlerle kutlandı
Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramımız, tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye'de de törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramımız, tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye'de de törenle kutlandı. Devlet Bahçeli Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Güven Çelik, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı okundu.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin son bölümünde Vali Dr. Erdinç Yılmaz Şeref Defterini imzalayarak şöyle konuştu, "Bugün, özgürlük ve bağımsızlığımızın nişanesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılını “Şehitler Diyarı Osmaniye’mizde” kutlamanın büyük heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tarihi şan ve şerefle dolu Yüce Türk Milleti’nin böylesine anlamlı ve büyük bayramını kutlamaya hoş geldiniz diyor ve hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bugün 30 Ağustos; Kahraman Türk’ün dünyanın en büyük sömürge güçlerine karşı verdiği İstiklal Mücadelesini, Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle kesin bir zaferle taçlandırdığı gün! Bugün; tarihimize zaferler ayı olarak geçen Ağustos ayında, milletçe birlik ve beraberliğimizi, vatanımıza sevdamızı ve bayrağımıza aşkımızı tüm dünyaya haykırdığımız gün! Bugün; sınırlarımızın içinde ve dışında yürüttüğümüz mücadeleden, bu tarihi duruşumuzdan asla taviz vermediğimizin ve vermeyeceğimizin en net ifadesidir. 15 Temmuz’daki şahlanışımız, sınır ötesi operasyonlarımız, üç tarafımızı çevreleyen denizlerde Mavi Vatan’ı koruma ve savunma azmimiz, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin kararlı yürüyüşüdür. Çünkü bizler; düşmana ilk kurşunu sıkan Kara Mehmetler, Kurtuluş mücadelesindeki Halide Edipler, I. Dünya Savaşı’ndaki Seyit Onbaşılar, elinde silahla düşmana yürüyen Kara Fatmalarız… Çünkü bizler: Sarıkamış’ta donarak ölen binlerce şehidiz, Çanakkale’de ayağındaki bez parçasıyla mücadeleye devam eden Mehmetçiğiz, heybesinde azığı olmadan savaşan Kuva-i Milliye’nin ta kendisiyiz. Çünkü bizler: Türk Evlatları, Vatan Aşığı, Bayrak Sevdalısı cesur ve korkusuz Türk Milleti’yiz. Teslim olur muyuz hiç! Vatan uğruna feda edecek bir canımız kalsa, kırpmadan gözümüzü, akıtırız kanımızı… Çünkü biz: yiğit, mert ve cesur Anadolu evlatlarıyız…" Vali Dr. Erdinç Yılmaz konuşmasının devamında, "İşte bu amaçla çıktık yola, göğsümüze vatan sığdı, üstümüze kurşun yağdı, kanımızdan zafer doğdu. En büyük ilham kaynağımız şanlı tarihimiz, en önemli motivasyonumuz aziz milletimize olan inancımızdı. Bir asırdır bu ruh ve tarih şuuruyla ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Ekonomik kalkınmadan eğitime, sosyal hizmetlerden diplomasiye, yerli üretimden çalışma hayatının iyileştirilmesine kadar, her alanda güçlü ve büyük Türkiye idealini hayata geçiriyoruz. Ne geçmişte bu toprakları işgal etmeye izin verdik ne de gelecekte vereceğiz. Bu vatan bizim ve onu sonsuza dek yaşatıp korumaya ant içmişiz. Bu duygu ve düşüncelerle bize bu büyük zaferi armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını, hak yolunda istiklali uğruna bu ülke için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, canları pahasına ülkemizi korumayı ilke edinen gazilerimizi şükranla, minnetle anıyorum. Şehitler Diyarı Güzel Osmaniye’min yiğit ve mert evlatlarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun. Ne Mutlu Yüreği Bayrak Aşkıyla Çarpan Yiğitlere, Ne Mutlu Türk’üm Diyene!"

Atatürk Anıtındaki tören sonrasında Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca ve Belediye Başkanı Kadir Kara, Valilik makamında tebrikleri kabul ettiler.

Tebriklerin kabulünün ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Devlet Bahçeli Bulvarında devam etti. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca ve Belediye Başkanı Kadir Kara tören birliklerini denetleyerek, halkın bayramını kutladılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İkmal Yüzbaşı Ali Yılmaz Türkyılmaz tarafından yapıldı. Türkyılmaz, "30 Ağustos Zaferi Türk Milletinin ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yurdumuzu işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek kanını son damlasına kadar akıtmak ve onurunu korumak adına gösterdiği eşsiz mücadelenin bir sonucudur. Bu Zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır. Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer, milletimizin bağrından çıkan, dünü bugünü şanla şerefle dolu canını vatanına adamış ordumuzun o günün zor şartları altında yürekleri, canları ve kanlarıyla yazdıkları bir kahramanlık destanıdır."diye konuştu.

Konuşmanın ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisini sundu. İkmal Yüzbaşı Ali Yılmaz Türkyılmaz okuduğu 30 Ağustos isimli şiirin ve Yedi Ocak Halk Oyunları Ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisinin ardından, askeri birliklerin tören geçişi, vatandaşlar tarafından coşkulu alkışlarla izlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, resmigeçit ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniyeli Pehlivanlar, Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde mindere çıkıyorlarÖnceki Haber

Osmaniyeli Pehlivanlar, Kızıldağ Karakuc...

Düziçi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle KutlandıSonraki Haber

Düziçi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı Töre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar